Skip to main content

Trusa de vacanță

31 mai, 2023

Pentru a evita plimbările dese către farmacie pregătește-ți de acasă trusa de vacanță!

Gândește-te unde pleci în vacanță și ce ai disponibil în acea zonă. Dacă atunci când pleci în țară ai disponibile farmacii la tot colțul acest lucru nu se întâmplă în străinătate. În plus sunt medicamente care se eliberează pe prescripție medicală și nu le vei putea achiziționa din farmaciile de acolo.

În plus să aveți în vedere dacă călătoriți în țări în curs de dezvoltare, cu climă tropicală pentru că poate crește riscul de a vă confrunta cu anumite afecțiuni pentru care vă va fi greu să găsiți remedii.

Hai să vedem care sunt recomandările noastre pentru trusa de vacanță:

trusa de vacanță
Descarcă trusa medicală de vacanță
  • Analgezic, antiinflamator si antitermic ( adulți & copii) necesare pentru tratarea durerii, a inflamațiilor și a temperaturii (ibuprofen, paracetamol, aspirină, ketonal).
  • Antialergice e bine să le aveți în trusă chiar dacă știți că nu sunteți alergici (desloratadina, levocetirizina) şi un antihistaminic gel foarte util în cazul  ințepăturilor de insecte, arsurilor solare, urticarie (Fenistil, Dapis gel).
  • Antiemeticele sunt preparate folosite împotriva senzației de greață (răul de mașină, avion sau vapor).
  • Antidiareicele asociate cu un antiseptic intestinal şi pliculețe cu soluții de rehidratare, mai ales pentru a trata „diareea turistului”. Câteva pastile sau plicuri cu probiotice vă vor ajuta la refacerea microbiomului intestinal și implicit la reglarea tranzitului intestinal.

Trusa de vacanță este esențială pentru o vacanță liniștită.

  • Laxative pentru constipație. Multe persoane suferă de constipație sau au dereglări ale tranzitului intestinal când pleacă de acasă. Constipația produce disconfort, de aceea e bine să o prevenim. Ideale sunt niște supozitoare cu glicerină, de exemplu.
  • Antiacide sau pansament gastric. Tendința de a gusta și a mânca toate felurile de mâncare în vacanță este foarte mare și uneori se lasă cu arsuri stomacale, balonare, aciditate și reflux gastric care îți strică toată buna dispoziție (Dicarbocalm, Rennie, Gaviscon). Alimentația în vacanță diferă mult de cea de acasă.
  • Spray de nas, preferabil cu apă de mare pentru igiena cavitații nazale.
  • Antiseptic oral pentru posibile dureri de gât de la băuturile reci, înghețată. (Tantum verde spay)
  • Unguent cu antibiotic, solutie dezinfectantă, pansament steril, leucoplast sau plasturi de mai multe dimensiuni pentru că pot apărea mici accidente, mai ales dacă aveți copii.
  • Termometru dacă plecați cu copii mici în vacanță și în același timp adu-ți aminte că febra este un simptom. Măsoară corect temperatura.
  • Vitamina C şi poate ceva multivitamine.
  • Tratamentul uzual – pentru pacienții cronici. Faptul că mergeți în vacanță nu vă scutește de tratamentul medical recomandat pentru afecțiunea cronică de care suferiți.
  • Creme pentru plajă cu protecție solară şi cremă hidratantă pentru corp ideale pentru a evita disconfortul produs de arsurile solare. Aici aș mai menționa să aveți grijă la ce moment al zile alegeți să vă expuneți la soare
  • Creme și loțiuni împotriva insectelor. E foarte neplăcut să te mănânce tot corpul de la înțepăturile țânțarilor. Mare atenție dacă călătoriți în zone cu pădure, pășuni la căpușe.

Poți să îți reconfigurezi trusa medicală de vacanță în funcție de locul, anotimpul în care călătorești.

Poate că nu te-ai gândit, dar cred că este important ca înainte de a cumpăra trusa de vacanță să te consulți cu medicul tău de familie. El te poate consilia care sunt dozele potrivite și modul de administrare al medicamentelor, mai ales atunci când pleci în vacanță cu copii.

Descarcă aici:

dr dan staicu