Skip to main content

Alimentația echilibrată

31 iulie, 2023

Alimentația echilibrată în sezonul cald este obiectivul acestui articol.

Starea de bine este influențată și de efectul pe care îl are alimentația echilibrată în sezonul cald. Vara este sezonul vacanțelor și al timpului liber, așa că fă un pact cu tine pentru a te bucura de tot ce îți pune vara la dispoziție. Alege ca în această vară sănătatea ta să înceapă cu un stil de viață echilibrat și alimentație corespunzătoare.

Vara este perioada perfectă pentru a profita de legume și fructe delicioase, pentru că este sezonul cel mai bogat din acest punct de vedere. Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să ai o vară fără evenimente și vizite dese în cabinetul nostru.

🍉 Hidratează-te corect: Consumă suficientă apă pentru a te menține hidratat în zilele călduroase. Adu-ți aminte că corpul uman la vârstă adultă conține peste 55% apă. Pentru a face mai plăcut băutul apei adaugă felii de castraveți, lămâie sau mentă în apă pentru un plus de prospețime.

🥗 Alege mâncăruri ușoare: Salatele pline de legume proaspete de sezon sunt ideale în zilele călduroase. Doar cu un strop de ulei de măsline și oțet balsamic o poți face delicioasă. Alimentația echilibrată este esențială în sezonul cald.

🍓 Bucură-te de fructe: Fructele de sezon, precum piersicile, merele de vară, zmeura, afinele murele și pepenele, sunt bogate în nutrienți și antioxidanți. Alege o gustare de fructe proaspete în fiecare dimineață.

Alimentația echilibrată îți oferă energia de care ai nevoie!

🍋 Renunță la băuturile carbogazoase: Înlocuiește băuturile carbogazoase pline de zahăr cu limonadă sau băuturi naturale pe bază de ceaiuri reci de plante. Ai două beneficia: reduce consumul de zahăr și îți asiguri cantitatea de apă pentru a-ți menține corpul hidratat.

🍅 Alege proteine sănătoase: Pe lângă carne, leguminoasele și soia sunt o sursă sănătoasă de proteină și mai ușor de gestionat în sezonul cald. Sunt ușor de adăugat în salate. Dacă ești la mare sigur găsești o sursă de pește și fructe de mare proaspăte.

🥒 Consumă alimente proaspete: Cumpără alimente proaspete din piață sau direct de la ferme. Astfel vei sprijini comunitatea din zona ta și vei obține alimente mai bogate în nutrienți.

🧊 Evită excesul de sare: Atenție la consumul excesiv de sare, poate duce la retenția de apă și poate crește tensiunea arterială. În general semipreparatele, conservele au un conținut ridicat de sare.

stil de viata
www.cocastaicu.com

🌿 Adaugă ierburi aromatice: Folosește ierburi aromatice precum busuiocul, menta, cimbrul, pătrunjelul pentru a da un plus de savoare mâncărurilor tale. Așa vei controla mai ușor și cantitatea de sare .

😴 Odihnește-te. Somnul este prețios pentru a-ți menține starea de sănătate și de bine. O persoană odihnită este mereu dornică de noi aventuri. Evită cafeaua și alcoolul spre seară pentru pot să te stimuleze.

Vrei o vară plină de energie și vitalitate, urmează recomandările noastre. Alimentația echilibrată te ferește de multe afecțiuni.

Dacă ai nevoie de mai multe recomandări sau consiliere personalizată, nu ezita să te programezi la o consultație.

Sănătatea ta este prioritatea noastră! 💚💚💚