Skip to main content

Despre noi

„Dincolo de suferință și de boală, există un om”

Echipa noastră

Dr. Dan Staicu

Dr. Dan Staicu

Medic specialist medicină generală, competență în injectare cu acid hialuronic și toxină botulinică

asist. Daniela Stoica

asistent medical generalist

Coca Staicu

Coach certificat ACC,
consilier nutriție

Meta4health

Meta

meta- = Element prim de compunere însemnând „după” sau exprimând ideea de transformare, de schimbare. (dexonline).
Rezistența la schimbare este un element caracteristic speciei umane. Așa zisa zonă de confort devine adeseori o zonă de discofort cu care omul coexistă zilnic. Datorită numeroșilor simulilor prezenți în viața noastră, suntem de multe ori blocați în problemele noastre de zi cu zi. Acest blocaj ne oprește să vedem dincolo de această zonă crepusculară din mintea noastră. 
Cum recunoști că stai doar în zona de confort? 

4Health

Atunci când mintea ta îți dictează afirmații de genul „eu nu pot să…”, „este prea greu să…”. Starea de sănătate este de cele mai multe ori o stare relativă. Boala sau afecțiunea ne scoate din zona de confort, de aceea acceptarea noului stil de viață poate deveni provocator.
-4- sau for – pentru = în scopul… (dexonline)
-health – sănătate = Stare bună a unui organism la care funcționarea tuturor organelor se face în mod normal și regulat. (dexonline)
Mulți dintre medici recunosc faptul că nu există oameni sănătoși ci doar oameni insuficient explorați. Chiar dacă pare o glumă macabră, această afirmație are în spate un mare adevăr: Tot mai multe persoane ajung la medic în stadii avansate ale unei boli, neglijând complet până atunci partea de profilaxie.

Partener de drum

Așa că de ce este nevoie de meta? Pentru că dincolo de pacientul aflat în fața mea este un om cu grijile lui zilnice, serviciu, familie care absorbit de acestea uită de el. Acest om are nevoie de sprijin și conștientizare încă dinainte de a se transforma în pacient. 
Acest om are nevoie de un medic care să îi fie partener de drum pe calea sănătății sale. Un partener căruia să îi poată spune problemele sale bazându-se pe confidențilitatea relației lor și căruia să îi încredințeze o parte din sufletul lui…și invers.

Acel om poți fi și TU!

Dr. Dan Staicu

un altfel de poveste

Punct de pornire

Călătoria mea a început la ora 2 noaptea a zilei de 19 aprilie 1967, iar căile folosite au fost ocolitoare, cuțitul obstetricianului mi-a facilitat sosirea…

Mama mea, constuctoare de minți logice, împreună cu tatăl meu, constructor de trupuri zvelte, supervizați de Dătătorul Etern de Spirit, un fel de arhitect șef al lumii, m-au ajutat să iau barza pentru a sosi aici…

Deci mă trag dintr-o familie de constructori de oameni.

Nici nu m-am așteptat ca primii șase ani să treacă așa de repede, că m-am trezit îmbrăcat în costumul de școlar cu șapcă pe cap și o geantă imensă în mână, dar într-o însorită dimineață de mijloc de septembrie.

Așa a început aventura cunoașterii pentru mine…într-un oraș din sudul Moldovei, Tecuci.

Medicină

Am avut ambiția de a intra la Medicină în Iași și am reușit asta din prima, pe vremurile în care concurența era de 8 oameni pe un loc. Ajunsesem în Liga Campionilor, ziceam eu.

Ceea ce mi-a deschis și menținut dorința de a fi medic vie, a fost perioada de (re)formare din rezidențiat, gărzile, aproape zilnice în Clinica de Chirurgie Pediatrică din Timișoara, unde am învățat să fiu și medic și tălmaci al gândurilor nespuse ale micuților aflați în suferință. Pentru că ceea ce spuneau ei era important.

Parcurs

Parcursul meu a continuat cu o etapă intermediară, perioadă în care am descoperit o altă parte a medicinei de pe baricada companiilor care susțin dezvoltarea produselor farmaceutice. Această etapă mi-a oferit posibilitatea să lucrez cu nume importante din domeniul medical din România.

Călătoria cunoașterii nu s-a oprit, în 2010 am început formarea ca și psihoterapeut NLP, formare care mă ajută enorm în meseria de medic.

La sfârșitul lui 2017 am descoperit o altă latură a medicinei, estetica injectabilă. Estetica injectabilă are ca obiectiv creerea aspectului frumos, plăcut, proaspăt, mai tânăr al feței. Frumosul reprezintă o valoare fundamentală a omului. Asociem conceptul de frumos cu ceva prezentabil, cu ceva ce ne place, fără însă a înțelege de ce. Frumosul nu este asociat cu vreun scop sau cu vreo utilitate, el are doar valoare personală. În estetica injectabilă concepem frumosul prin modelarea formelor feței, astfel încât jocul de lumină să creeze umbre favorabile aspectului nostru.

„…Frumusețea nu a fost niciodată o valoare absolută și imuabilă, ci a cunoscut chipuri diferite în funcție de perioada istorică și de țară,…„ – Istoria Frumuseții de Umberto Eco

…călătoria cunoașterii nu s-a oprit și nu se va opri niciodată!

Azi mă găsiți în cabinetul meu, unde alin suferințe și unde ofer și alte perspective estetice celor care îmi trec pragul cabinetului. În acest context am integrat și serviciul de consliere nutrițională și dezvoltare personală de care se ocupă partenerul meu de business, dar și de viață, Coca Staicu.