Skip to main content

Ridurile de expresie

6 noiembrie, 2020

Ridurile de expresie, un cuvânt pe care dacă s-ar putea l-am scoate din dicționar. Iar dacă am avea o baghetă magică le-am șterge cu o radieră de pe fața nostră.

Stai … bagheta magică există!

Ridurile de expresie te străduiești să le acoperi?
ridurile de expresie
Ridurile de expresie

Inevitabil, la un moment dat fiecare femeie va căuta un nou truc să le ascundă. Însă efortul este considerabil, fondul de ten în loc să le ascundă parcă le scoate și mai mult în evidență. Liniile fine, devin tranșee de neacoperit între sprâncene și pe frunte. Poate un truc cu creionul de ochi, dar cine își permite un evantai la colțul ochiului?

Dacă femeile mai au o opțiune, aceea de a folosi fardurile…deși tenul este încărcat nenatural, bărbații au o singură opțiune – TRATAMENTUL!

S-ar putea să ridici ușor din umeri, la urma urmei ridurile ne redau experiența prin viață. E normal și firesc să le acceptăm. Însă dacă te deranjează și mereu ești în căutarea unor soluții să le ascunzi, atunci să știi că acum ai o opțiune! Tratamentul cu toxină botulinică este soluția ștergerii temporare a ridurilor de expresie.

Ridurile de expresie

Indiferent, femeie sau bărbat, ridurile de expresie apar odată cu trecerea anilor. Unele fiind generate de mimica feței noastre, iar altele de alți factori: poziția din somn, soare. Prin dezvoltarea esteticii medicale, azi putem acționa asupra lor, astfel încât pielea feței noastre să își păstreze o luminozitate și o întindere naturală.

O partea a esteticii medicale minim invazive o reprezintă tratamentele injectabile cu toxină botulinică și acid hialuronic. Ele sunt terapii sigure, iar timpul de recuperare este imediat.

Trebuie să recunoaștem că nu există un tratament care să „întoarcă” tinerețea, însă dacă acționăm la timp, putem să încetinim procesul de îmbătrânire.

Dar ce, cum și când tratăm ridurile de expresie?

Pentru a înțelege în ce constă tratamentul recomandat, este necesar să cunoaștem cum se formează ridurile de expresie. Așa că vom împărți ridurile în riduri dinamice și riduri statice.

ridurile de expresie

Ridurile dinamice sunt rezultatul mișcării musculaturii feței. Atunci când ne exprimăm stările emoționale pe care le trăim: fericire, bucurie, supărare, frică, mirare, încordare, atenție, mușchii feței se contractă, iar pielea urmează mișcarea lor. Așa apar ridurile dintre sprâncene- glabelă, cele de la colțul ochilor – „laba gâștei” sau liniile orizontale de pe frunte. În tinerețe pielea își revine repede, imediat ce nu ne mai strâmbăm, încruntăm, mirăm sau zâmbim. Însă odată cu trecerea timpului aceasta își pierde elesticitatea, iar ridurile devin permanente.

Ridurile dinamice se tratează cu toxină botulinică. Acesta are acționează asupra musculaturii contractate din zona injectată. Astfel, într-un interval de maxim 10 zile după injectare, datorită relaxării musculaturii ridurile dispar. Pielea feței se luminează, acesta fiind un efect secundar care contribuie la aspectul mai tânăr obținut.

După câteva zile de la injectare vei simți că nu mai poți folosi exagerat musculatura. Acest efect se simte pe perioada cât efectul toxinei este prezent.  Efectul durează între 4-7 luni, depinde de fiecare individ. Dacă acționați la timp, adică imediat ce sesizați prezența ridurilor dinamice (după 30 ani), perioada dintre 2 tratamente poate fi mai mare.

Există vreo cremă pe care să o aplicați doar o dată la 5 luni și care să vă mențină tenul fără riduri?

stil de viata
www.coachedtobehappy.com

Ridurile statice apar pe toată fața și pot avea mai multe cauze. Prima dintre cauze este netratarea la timp a ridurilor dinamice. Acestea în timp devin statice, pentru că pielea, datorită vârstei, nu mai are capacitatea de a reveni la loc. Așa ajungem să vedem persoane fericite, dar încruntate, persoane odihnite, dar obosite, persoane relaxate, dar încordate. În acest caz procesul de „recuperare” poate fi de durată. Fiind necesare mai multe etape de tratament până când mușchii se relaxează, iar tenul și aspectul feței devin din nou luminoase. În aceste cazuri se pot recomanda terapii complementare sau injectare cu acid hialuronic.

Alte riduri

Celelalte cauze ale apariției ridurilor statice nu țin de musculatura feței, ci de obiceiurile noastre sau cauze naturale.

  • Ridurile verticale de deasupra buzelor apar dacă fumăm sau folosim excesiv buzele (pupatul).
  • Ridurile „marionetă”  – sunt linii care pornesc din colțurile gurii și care se duc către maxilar sunt exprimarea gravitației.
  • Ridurile verticale sau ușor oblice ale obrajilor pot apare de la poziția din timpul somnului.
  • Șanțurile nazolabiale – apar și ele datorită gravitației și a pierderii de substanță din piele, pornesc de la baza nasului către colțul gurii

În cazul acestora este necesară o reconstrucție a feței. Această reconstrucție se realizează prin injectare de acid hialuronic, conform unui plan de tratament recomandat de medic. Planul de tratament poate conține mai multe etape. În prima etapă se acționează prin injectarea unei forme de acid hialuronic cu densitate mai mare care să asigure baza reconstrucției (pomeți, tâmple, zona de lângă lobii urechilor, bărbie), apoi cu achid hialuronic mai fluid care umple liniile de la suprafață. Umplerea cu acid hialuronic poate dura chiar pâna la 2 ani, acest aspect ține tot de natura fiecărui individ.

Ai găsit vreo cremă pe care să o aplici o singură dată și să îți asigure volumul și prospețimea feței mai mult de 1 an?
⇒Când vrei tu să începi aceste tratamente?

Atunci când sesizezi că aspectul feței tale este obosit, îmbătrânit, tern. Pentru a preveni îmbătrânirea este recomandat să începem din timp aceste tratamente.

dr dan staicu