Skip to main content

Despre toxina botulinică

15 noiembrie, 2022

Toxina botulinică cunoscută pentru tratamentul ridurilor de expresie are recomandări medicale și estetice. Cel mai frecvent este folosită pentru îmbunătățirea aspectului feței prin ștergerea sau reducerea ridurilor de expresie provocate de contractarea musculaturii orbiculare din jurul ochilor. Tratamentul ridurilor de expresie cu toxină botulinică este cel mai cunoscut și folosit tratament cu efect garantat.

Efectul generat de injectarea toxinei botulinice este de slăbire sau paralizare temporară a anumitor mușchi prin blocarea reacției nervilor conectați la aceștia. Astfel prin lipsa de contracție, zona tratată se relaxează și ridurile provocate dispar sau se diminuează (mai multe despre tipurile de riduri și efectul BOTOX asupra lor). Efectul tratamentului durează între 3-6 luni, depinzând de metabolismul fiecărei persoane.

Din punct de vedere al efectului estetic zonele tratate cu toxina botulinică sunt în jurul ochilor, frunte, colțurile gurii, nas, bărbie și buze (aici vom puncta diferența dintre BOTOX și acid hialuronic).

Tratamente cu toxină botulinică:

toxina botulinică

Ridurile de expresie: ochi (laba gâștii), glabelă (dintre spâncene) și frunte (cele orizontale). În urma tratamentului pielea se relaxează, ridurile dispar. Aspectul obținut este unul mai relaxat, mai luminos și de ce nu mai tânăr. Pentru menținerea rezultatelor este necesar repetarea tratamentului la 4-6 luni.

gummy smile

Gummy smile sau zâmbet gingival. Nu îți place cum zâmbești pentru că pe lângă dinți ți se vede și o parte măricică din gingie? Acesta este efectul la care ne referim. Mușchii care ridică buza sunt foarte activi, astfel vor ridica buza mult prea sus. Tratamentul constă în injectarea în două puncte cu toxină botulinică. Efectul se instalează în 2-10 zile și ține până la 3 luni. Tratamentul poate fi asociat cu injectarea cu acid hialuronic al buzelor, după instalarea efectului toxinei.

Ridicarea buzei superioare. Tratamentul cu toxină botulinică în acest caz nu presupune obținerea unui volum mai mare al buzelor, pentru că acest lucru se realizează cu acid hialuronic, ci relaxarea musculaturii orbiculare din jurul buzei superioare și implicit ridicarea buzei. Efectul se instalează în 5-10 zile și ține între 2-4 luni. Un efect indirect este ameliorarea ridurilor fine din jurul gurii.

Ridicarea colțurilor gurii. Datorită pierderii tonicității pielii și a activității musculare din zonă, colțurile gurii cad oferind feței un aspect trist. Tratamentul cu toxină botulinică este o soluție rapidă și eficientă în estomparea activității musculare și implicit în ridicarea colțurilor gurii. Efectul se instalează între 5-10 zile și ține 3-6 luni.

bunny lines

Bunny lines sunt ridurile care apar în lateralul nasului în urma unor expresii faciale sau grimase. Ele apar datorită contracției musculare și pierderii elasticității și fermității pielii. În urma tratamentului cu toxină botulinică efectul se instalează în 5-10 zile, iar efectul durează între 4-6 luni. Efectul poate fi amplificat de tratamentul cu BOTOX al glabelei.

chin dimples

Chin dimples sunt riduri ce apar în zona bărbiei datorită hiperactivității musculaturii. În urma tratamentului pielea se relaxează și capătă un aspect întins. Efectul se instalează în 5-10 zile și poate ține între 2-4 luni.

Tratamente medicale cu toxina botulinică.

  • Bruxism sau scrâșnitul dinților este o afecțiune a căror cauze nu este cunoscută. Cel mai frecvent sunt menționați factori psihologici sau genetici. Afecțiunea afectează smalțul dinților care este deteriorat în urma scrâșnirii dinților pe parcursul somnului. Afecțiunea este diagnosticată de medicul stomatolog care în cadrul consultului observă starea smalțului. Tratamentul cu toxină botulinică are rolul de a relaxa mușchiul maseter și implicit de a opri contracția inconștientă a acestuia. Efectul se instalează în 4-10 zile și ține până la 6 luni.

În cabinetul nostru înainte de tratament beneficiați de consultație medicală și estetică în care vă sunt menționate aspecte legate de proceduri și de asemenea veți primi răspunsuri la întrebările dumneavoastră.

Tratamentul cu toxină botulinică este un tratament sigur, eficient cu rezultate garantate. Trebuie avut în vedere că efectele tratamentelor pot fi diferite, datorită vârstei, activității musculaturii și deteriorarea pielii.

Ridurile de expresie sunt consecința trecerii anilor și o parte din oameni le consideră fermecătoare. Pentru cealaltă parte ele accentuează vârsta și parcă te fac mai conștient de aceasta. Indiferent de opinia fiecăruia trebuie să recunoaștem că omenirea a fost mereu fascinată de menținerea unui aspect frumos. Unii aleg doar să privească, alții să acționeze. Când îți dorești un aspect natural, luminos și mai tânăr poți lua în considerare tratamentele injectabile cu toxină botulinică.

dr dan staicu