Skip to main content

Radiofrecvența

24 septembrie, 2020

Radiofrecvența a devenit o terapie revoluționară pentru îmbunătățirea aspectului pielii.

Majoritatea, indiferent de sex, ne confruntăm la un anumit moment cu pielea îmbătrânită, lipsită de vitalitate și fermitate. Fie că recunoaștem sau nu, dorim să estompăm aceste modificări ale pielii, chiar dacă ele sunt o consecință a vărstei sau a factorilor externi.

Aspectul tenului, a pielii este foarte important și contribuie semnificativ la stare noastră de bine. Indiferent de vârstă, atunci când te uiți în oglindă vrei să vezi un ten fără riduri, o piele luminoasă și curată. Azi, dezvoltarea tehnologiilor din industria dermato cosmetică a făcut posibile aceste aspecte. O procedură iubită de toate doamnele, dar și de domni în ultima perioadă este terapia cu radiofrecvență.

Ce este terapia cu radiofrecvență?

Radiofrecvența este o terapie non-invazivă care oferă pielii o textură mai fermă, mai elastică. Acest lucru se obține prin stimularea pielii și regenerarea depozitelor de colagen și elastină. Radiofrecvența folosește unde electromagnetice de diferite frecvențe. Undele electromagnetice formate penetrează cele trei straturi ale pielii. În zona tratată se formează un câmp electromagnetic, iar energia este transformată în căldură. Această energie ajută la activarea fibrelor de colagen existente, dar în același timp stimulează secreția de noi fibre de colagen. Odată sintetizate, pielea capătă un aspect sănătos și strălucitor chiar imediat după terapie.

Beneficii
 • efect de lifting facial
 • reduce ridurile și liniile fine
 • reduce pori dilatați
 • oferă luminozitate, elasticitate și fermitate pielii pe termen lung
 • diminuază pliurile nazo-labiale
 • reduce bărbia dublă, remodelează conturul facial
 • tonifică epiderma, conferind un aspect ferm si luminos pielii laxe de pe tot corpul

Radiofrecvența bipolară folosește doar unde elecromagnetice care încălzesc până la 60-65°C straturile pielii. Radiofrecvența tripolară combină undele electromagnetice cu radiațiile infraroșii. Radiofrecvența combinată cu crioterapia confera rezultate spectaculoase de lifting facial. Utilizarea simultană a temperaturilor diferite – cald/rece – generează o gimnastică vasculară ce îmbunătățește accesul substanțelor nutrivite la nivel celular. Efectele radiofrecvenței se pot potența folosind anumite seruri sau uleiuri dermato cosmetice.

Radiofrecvența se recomandă și ca tratament de remodelare corporală. Atunci când tratamentele sunt combinate și cu un stil de viață echilibrat, efectele sunt spectaculoase. Silueta se conturează și se remodelează prin reducerea depozitelor de grăsime și creșterea fermității pielii.

Cui se adresează terapia cu radiofrecvență?

Radiofrecvența se adresează persoanelor cu orice tip de ten, indiferent de fototip care observă o degradare a aspectului pielii din punct de vedere estetic. Beneficiul principal fiind faptul că reveni imediat la viața cotidiană!

Persoanelor care doresc remodelare corporală în timpul unei diete sau care vor să își mențină tonicitatea pielii.

Cât durează o ședință de radiofrecvență?

O ședință de radiofrecvență pentru o zonă durează în medie 30 minute.

Cât de des trebuie să urmezi tratamentul?

Pentru rezultate optime se recomandă 6-8 sedințe, câte o ședință la 7-14 zile. Efectul este vizibil după fiecare ședință, însă va fi mult mai spectaculos la 1-2 săptămâni de la ultima ședință. Sinteza de colagen și elastina fiind un proces ce se deșfășoară în timp.

Radiofrecvența – avantaje
 • procedură non-invazivă
 • nu necesita pregătire specială
 • senzatia plăcută în timpul procedurii, căldură local alternată cu rece
 • recomandată atât femeilor, cât și bărbaților
 • nu necesită timp de recuperare, poate fi realizată și în pauza de masă
 • poate fi realizată singură sau împreună cu microdermabraziunea
 • se tratează toate zonele feței, gât, decolteu
 • se recomandă și în tratamentele de remodelare corporală sau anticelulitice
Radiofrecvența – contraindicații

Radiofrecvența are puține contraindicații, în general cele ce țin de igiena pielii, fiind contraindicată persoanelor cu infecții acute ale pielii, eczeme, prurit, herpes, boli contagioase, sarcină și alăptare. De asemenea persoanelor purtătoare de stimulator cardiac, suferinde de epilepsie, cancer, boli de sânge și persoanelor cu stift dentar.

Asocieri cu alte tratamente:

Radiofrecvența poate fi soluția pentru o piele mereu tânără și bine îngrijit.

Contact