Emoții, anotomie și decizie

14 decembrie, 2020

Emoții, anatomie, decizie și acțiune, cele patru etape pe care le parcurgem când este necesar să schimbăm ceva la aspectul nostru.

Frumusețea nu are o valoare absolută. Astfel, frumosul depinde de perspectiva privitorului ei.

Frumos este un adjectiv pe care îl folosim pentru a desemna ceva ce ne place. Fermitatea cu care ne susținem părerea în ceea ce privește frumusețea, face ca ea să capete și implicații emoționale. Vorbim despre frumusețe atunci când ne bucură ceva ce există și în același timp ne face fericiți….iar atunci când frumosul ne aparține, ne simțim fabulos.

 • Frumusețe
 • Fericire
 • Fermitate
 • Fabulos

Adjectivele pozitive ale esteticii injectabile.

Emoții

Te uiți în oglindă și vezi o față obosită? O față tristă? O față care exprimă mai tot timpul furie? Dacă da, atunci programează-te acum la o consultație. Dacă nu, atunci ai timp să savurezi textul de mai jos.

De-a lungul existenței lui, omul este capabil să exprime, cu ajutorul feţei o gamă largă de emoţii, folosindu-se de muşchii feței. Cei 40 de mușchi ai feței sunt legaţi la extremitate fie de o fascie fibroasă situată sub piele, fie de oasele craniului, iar în cealaltă parte ei se inseră la nivelul pielii.

Prin contracţie toți acești mușchi imprimă mişcările pielii feței și implicit ne dezvăluie emoțiile trăite: mânia, frica, bucuria, uimirea, dezgustul, disprețul, tristețea.

În timp ce fața noastră afișează emoțiile, corpul și poziția lui ne dezvăluie modul în care persoana gestionează aceste emoții.

Anatomie

Revenind la expresia feței omului, putem distinge mai multe tipuri de semnale:

 • Coloristice: culoarea feței poate deveni palidă în caz de frică sau roșiatică în bucurie, uimire;
 • Ce țin de contracția unor mușchi: coborârea colțului buzelor la tristețe, ridicarea sprâncenelor la uimire;

Semnalele coloristice sunt temporare la majoritatea oamenilor, culoarea feței revenind la normalul fiecărei persoane după încetarea stimulului. Inițial și semnalele care țin de contracția mușchilor sunt reversibile: ridurile care apar pentru a exprima emoția sunt reversibile, numindu-le riduri dinamice.

Însă, de-a lungul timpului, individul ”învață” să exprime doar o anumită categorie de expresii faciale datorită experiențelor avute. Rareori există persoane care să exprime echilibrat toate emoțiile. Gândiți-vă la persoanele veșnic triste și abătute, care și atunci când se întâlnesc cu un eveniment fericit tot triști rămân. Ridurile care inițial erau dinamice, reversibile se permanentizează, rămânem triști, încruntați, etc. Numim aceste riduri, riduri statice.

Decizie

Cum putem ști în ce moment al evoluției tenului nostru suntem? Ne așezăm în fața oglinzii (oglindă, oglinjoară…) și vedem un ten curat și fără riduri. Dacă exprimăm pe față emoții cum ar fi uimirea, observăm că apar niște riduri orizontale la nivelul frunții. Dacă zămbim, ridurile apar în lateralul ochiului, inițial discret, apoi odată cu trecerea timpului ele devin din ce în ce mai accentuate. Dacă ne încruntăm observăm riduri la nivelul rădăcinii nasului. Odată cu oprirea exprimării emoției fața revine la aspectul curat neridat inițial. Emoție, anatomie, decizie și apoi acțiune.

Acțiune

Este momentul optim al inițierii unui tratament de îngrijire a tenului, acela în care ridurile sunt dinamice.

De cele mai multe ori persoanele care observă existența ridurilor dinamice le consideră normale și iau decizia de a amâna, pentru că ”de abia după 40 de ani va fi nevoie să facă ceva în legătură cu acestea. Este prea devreme.” Așa că timpul trece și ridurile se transformă din dinamice în statice. Fardul rămâne frecvent în riduri, ne chinuim să îl curățăm seara și atunci ne aducem aminte că e timpul să acționăm. Din acest moment, mai durează cel puțin un an până să ne programăm la o consultație. Mergem la consultația inițială și aflăm fără surprindere că tratamentul este posibil. Însă acesta va fi mai complex și poate că nu va mai putea ștrege complet ridurile. Expresia facială va continua să fie cea de față obosită, tristă sau permanent-furioasă în perioada următoare începerii tratamentului.

Te invit să vii acum la un consult inițial pentru a afla care este starea aspectului tău și cum poți să îți păstrezi prospețimea lui încă de astăzi.

dr dan staicu
Programare dr. Dan Staicu Brașov
Contact
 • Somnul
  Somnul este indispensabil vieții, la fel ca apa și mâncarea. Pentru un somn odihnitor creează-ți obiceiuri pe care să le urmezi zilnic.
 • Pneumonia pneumococică
  Discută cu medicul de familie despre imunizarea în scopul prevenirii pneumoniei pneumococice. Rețineți prevenția este cheia pentru o viață liniștită și frumoasă.
 • Ofertele verii
  Ofertele verii pentru decolteul tău!
 • Transpirație excesivă
  În cabinetul nostru tratăm transpirația excesivă cu toxină botulinică. Programează-te acum la tratament și uită de transpirația excesivă!
 • Sănătatea și stilul de viață
  Pentru a evita problemele de sănătate este recomandat ca cel puțin o dată pe an să ajungem la medicul de familie pentru o evaluare generală. Această evaluare are ca obiectiv identificarea anumitor factori de risc pentru diverse boli. Evaluarea stării de sănătate se recomandă tuturor pacienților, indiferent de vârstă sau sex.
 • Vara – Top 12 afecțiuni, efecte
  Corpul nostru este expus unor factori de stres în perioada de vară: căldură, raze UV, umiditate crescută sau uscăciune. Alimentația corectă pe timpul verii este un alt element important. În această perioadă este important să aveți mai multe gustări pe zi din fructe și legume de sezon, care au efect hidratant și aduc un aport suplimentar de vitamine și minerale care se pot pierde prin transpirație excesivă. Evitați mâncărurile grele și în special cu carne nepreparată.
ambulanta express
www.ambulantaexpress.ro

© Dr. DanStaicu. Web design by Weblike PRO
Termeni și condiții | Cookies | ANPC